Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев намекна, че управляващите нарочно спъват електронното управление

Президентът Румен Радев намекна, че управляващите нарочно спъват въвеждането на електронно управление, което би довело до повече прозрачност. Според държавния глава в продължение на много години се измисляли всякакви поводи и оправдания то да не бъде факт.

В края на кръглата маса, посветена на неравенствата и бедността, Радев призова бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат и санкция на парламента

"Вие днес всички се обединихте около тезата, че трябва промяна. Тя може да стане само с дебат около истината, сблъсък на идеи и привличане на обществото и всички институции в него, защото само така можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря", каза държавният глава, цитиран от БТА.

Той подчерта, че следваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента.

"Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната", заяви президентът Румен Радев. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във