Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: В българската политика няма нищо по-старо от нов десен проект

В българската политика няма нищо по-старо от нов десен проект.  (Първият е създаден, когато Цанков се отделя от либералите, а вторият, а може би третият... - когато либералите се отделят от Стамболов. Общо са около 40 преди ‘44г. ...) Е, на мен ми е само пети, на национално ниво. За местните, не мога да броя до толкова. Това написа зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук.

"И без грам ирония, щастлив съм, че се случи. И се надявам, че ще ми е последният, че - както каза днес Hristo - това е само основата, на която най-сетне да изградим нещо здраво и трайно. Успех на Демократична България", казва Кънев. 

Повод за коментара е, че днес "Да, България", ДСБ и Зелените официално обявиха новото си обединение - "Демократична България". Това стана на специално събитие в столицата. В съюза ще могат да участват и нечленуващи в отделните партии в него представители на демократичната общност.

Съпредседатели на "Демократична България" ще са председателите на ДСБ Атанас Атанасов и на "Да, България" Христо Иванов. Решенията обаче ще се взимат и от трите партии.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във