Банкеръ Daily

Общество и политика

Радан Кънев: Полезна рецепта с фасул ще компенсира прасето

Ходих до адвокатската колегия, да си платя осигуровките и да си взема “сигнала” от Шиши, пардон, от някакъв Ивайло, да му е честит на патерица именният ден. Искат да се образува дисциплинарно производство срещу мен, Христо Иванов и Николай Хаджигенов по ... публикации в “Блиц”. Това написа зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев на страницата си във Фейсбук. 

"Първо две думи сериозно: 
1) Препятстването на юристите, които не са с властта, да упражняват професията, която ги прави свободни и независими, е запазена марка на комунистическия режим, на предишния комунистически режим, де. Настоящият още не е овладял тази власт (в колегиите), но опитва.

2) Публикуването на (неграмотни, научете го този пълен член, бе - елементарно е!) клевети, по които после “компетентните органи” да започнат репресия, е запазена марка на сегашния комунистически режим. Чудна комбинация. Ама ще уплашите некой друг.

А сега на шега: 
От свине ме е страх само по здравословни причини, да не ми залепнат за артериите. Затова - една рецепта с много фасул, домати и чесън, които са полезни за мастния обмен и компенсират прасето."

Повод за коментара е, че миналата година Висшият адвокатски съвет е бил сезиран за действията на адвокатите Христо Иванов, Радан Кънев и Николай Хаджигенов. Автор на сигнала срещу тях е сайтът Блиц, а причината е:: „Техни “срамни публични изцепки”. Според сайта извършеното от тримата е в разрез с правилата и принципите на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката. „Блиц“ не приема “вулгаризмите, изречени от Радан Кънев в национален телевизионен ефир спрямо премиера на страната” и “директните призиви за насилствено сваляне на властта”, отправени според сайта от адв. Хаджигенов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във