Банкеръ Daily

Общество и политика

Промениха наредбата за сигнализация на пътищата, маркировката и пътните знаци

Министерството на регионалното развитие и благоустройството публикува промени в три наредби, касаещи повишаване безопасността на движение по пътищата.

С измененията се предвижда повишаване вниманието на участниците в движението към пешеходните пътеки, като на места с концентрация на пътнотранспортни произшествия, до входове на училища, детски градини, площадки за игра и други, се дава възможност да се предвиди изпълнение на пешеходни пътеки с пътна маркировка върху червена основа, чийто клас на съпротивление на хлъзгане е не по-малък от класа на съпротивление на хлъзгане на пътната маркировка.

С измененията  се регулират и участъците, в които могат да се изпълняват пешеходни пътеки на червена основа, тъй като до сега те бяха изпълнявани по субективна преценка на различни места и във всякакви цветове.  

Повишават се и изискванията за осветяване на пешеходните пътеки с цел подобряване на тяхната видимост. Завишават се и изискванията към строителните продукти за изпълнение на маркировката на пешеходните пътеки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във