Банкеръ Weekly

Общество и политика

Президентът назначи Ивелина Димитрова за член на СЕМ

Държавният глава Румен Радев подписа в четвъртък (28 юни) указ за назначаването на Ивелина Ганчева Димитрова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Тя заема мястото на пратената в медийния регулатор от президента Росен Плевнелиев - Мария Стоянова, чийто мандат изтече на 1 юни. 

Ивелина Димитрова е водещ на здравно предаване на държавната телевизия и продуцент на социални предавания. "Тя е професионалист, свързан с обществената функция на БНТ", заявиха от президентството. По-късно се разбра, че Димитрова е била продуцент на предаването "Малки истории", което бе водено дълго време от сегашния шеф на кабинета на държавния глава Иво Христов.

Новият член на съвета е магистър по право и магистър по социални дейности, политики и здравноосигурителни системи на Великотърновския университет "Св.св. "Кирил и Методий". Започва журналистическата си кариера като нещатен сътрудник в Българската национална телевизия през 1996 година. Последователно е репортер, сценарист, автор на документални филми, рубрики, телевизионни предавания, редактор, водещ.

През 2003-а е назначена като продуцент в продуцентско направление "Общество" на БНТ, след като концепцията й за социално предаване, посветено на хората в неравностойно положение, е одобрена след редовна конкурсна сесия на медията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във