Банкеръ Daily

Общество и политика

Предлагат забрана на растителните мазнини при производството на млечни продукти

Подписка за приемане на наредба, с която се забранява използването на растителни мазнини при производството на млечни продукти стартира в Луковит, където започна Третият национален събор „Млечният път на България през вековете“.  

"От това са заплашени и фермерите в България на първо място, защото над 60% от пазара на мляко, на сирене и кашкавала се държи от имитиращи продукти, което е изключително вредно за хората“, каза пред БНР кметът на Луковит Иван Грънчаров, който е и член на Асоциацията на млекопреработвателите в България. 

В третия национален събор „Млечният път на България през вековете“ участват 40 млекопроизводители и преработватели. Организатори са Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. По време на събора, който ще продължи до 8 септември, млекопреработватели, млекопроизводители, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат своите продукти, които посетителите ще могат да опитат.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във