Банкеръ Weekly

Общество и политика

ПОСЕГНАХА КЪМ РУСКИТЕ ЦЕННИ КНИЖА НА КЮЛЕВ

В съда е постъпила жалба срещу търга от 21 август 2000 г., на който синдиците на Кредитна банка продадоха на РОСЕКСИМБАНК руски облигации (PRIN) с общ номинал от 39.1 млн. щ. долара. За тях председателстваната от Емил Кюлев кредитна институция плати около 9 млн. щ. долара - 22.76% от номиналната им стойност. Според финансисти с тази сделка РОСЕКСИМБАНК е направила голям удар, тъй като в началото на септември на международните пазари цената на руските облигации е била около 33.5 цента за долар.


Явно някой е завидял на Кюлев и е решил да му обърка сметките. Синдикът на Кредитна банка Господин Кузманов съобщи за в.БАНКЕРЪ, че търгът е атакуван пред съда, но отказа да съобщи името на лицето, което е подало жалбата.


За в.БАНКЕРЪ Емил Кюлев заяви, че според него жалбата е недопустима. Причината е, че срещу търга могат да протестират само лица, които са участвали в него. А на 21 септември оферта подаде единствено РОСЕКСИМБАНК.


По всичко личи, че апетитите към руските облигации на Кредитна банка са доста големи и не са от вчера. Според някои финансови играчи в началото на лятото фирмата Фикс Плюс на Мирослав Канети, който е в близки взаимоотношения с Красимир Стойчев, е предложила на синдиците на Кредитна банка да прехвърлят облигациите на БРИБАНК, която на 23 юни купи фалиралата Стопанска банка. Срещу тази операция БРИБАНК щяла да отпише дълга от 10 млн. щ. долара на Мулти-кредитната институция към Стопанска банка. Съдията обаче не е разрешил осъществяването на сделката.

Четете още

Банкеръ Daily

Пеевски искал Василев да му прехвърли редица предприятия

Сред фирмите са "Булгарбатак", "Техно експорт строй", "Пътстрой холдинг", "Трансстрой", "Виваком" - 10% или парична равностойност, "Дунарит" - 30% или по пазарна... Още »
Банкеръ Weekly
тренд

Банковите служители бягат при фирмите

Най-високо платеният сектор вече се срина до третото място. Още »
Банкеръ Daily

Брюксел ни наложи мониторинг и заради икономиката

Наблюдението ще се осъществява чрез засилен диалог с националните власти посредством специални мисии и доклади Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във