Банкеръ Daily

Общество и политика

Покривът на Столична община протече

Точно 13 от общо 61 са отговорните към гражданите на София общински съветници в Столичен общински съвет. Този заяви председателят на групата на БСП в СОС и лидер на столичните социалисти Калоян Паргов. Седемте съветници от БСП, четирима от "Група 5" - Венцислав Мицов, Стоян Александров, Симеон Славчев и Иван Велков, както и Марта Георгиева и Иво Божков подкрепиха доклада на БСП в СОС за свикване на извънредна сесия относно готовността на Столична община за реакция при природни бедствия и наводнения на територията й. Предложението на съветниците от групата на социалистите беше направено в началото на редовната сесия днес, а за свикването на извънредна сесия бяха необходими една трета от всички общински съветници в СОС, които са 61.

По ирония на съдбата, докато кметът Йорданка Фандъкова обясняваше на журналистите колко несъстоятелни и преувеличени са исканията на БСП за извънредна сесия, свързана с мерките на Столична община срещу наводненията, капандурата на петия етаж в Столична община протече над главите им.

"Кметът сметна, че се отнасям несериозно към проблема, защото направих коментар с ирония за "бананите", които поставят на входовете на метростанциите, за да ги предпазят от наводнения, каза Калоян Паргов. - А истината е, че вече управлението на ГЕРБ предизвиква ирония у гражданите на София. Тази ирония показва едно - хората вече са загубили надежда, че управляващите могат да се справят с проблемите в града ни. А въпросът с канализацията и шахтите е много сериозен. И е време да обяснят защо изобщо го има към този момент, след като те 10 години управляват София. Запушените шахти са отговорност на Столична община. Столичният инспекторат трябва да контролира работата на ВиК, на концесионера "Софийска вода" и на концесионера по чистотата. Когато не го прави, нито банани, нито портокали ще помогнат срещу наводненията", каза Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във