Банкеръ Daily

Общество и политика

Подписваме нов меморандум за сътрудничество с НАТО за киберотбрана

До края на годината предстои подписването на нов меморандум за сътрудничество с НАТО в областта на киберотбраната за процеса по споделяне на информация и оказване на експертна помощ в тази област, съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев на откриването на Международната конференция "Критичното значение на информационната сигурност и съхранението на данните за бизнеса и администрацията" днес в София, съобщиха от Министерство на отбраната.

"Необходимо е ускоряване на процеса на изграждане на национални способности за киберотбрана и даваме ясен знак за ангажираността на държавата в тази област", заяви министър Ненчев на форума.

Министърът обясни, че само чрез съвместни усилия на държавните органи, в съдействие с професионалните, с академични, обществени организации, бизнеса и диалог с потребителите, България ще бъде в състояние да постигне приемливо ниво на киберзащита.

Конференцията се организира за 15-а поредна година. Тазгодишното й издание е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и се осъществява със съдействието на Министерството на отбраната и на ДАНС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във