Банкеръ Daily

Общество и политика

Подадени са над 250 сигнала за щети след пороя в столицата

Нормализира се обстановката в столицата след падналите обилни валежи в понеделник, съобщи Министерството на вътрешните работи. 

По данни на вътрешното ведомство пожарникарите са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други.

Сред засегнатите обекти - хотел "Шипка", метро станция "Витоша", "Сердика",  Мол "Парадайс", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите до Централна гара и Министерство на младежта и спорта, 184 ЦДГ в квартал "Лозенец", района на "Лъвов мост", Театър "199", болница "София мед", онкологична болница в квартал "Дървеница", болница "Свети Наум" до 4-ти километър, ЦСМП - София (Сточна гара), Министерство на туризма, подлеза пред Министерство на външните работи, Информационен център на Министерството на отбраната, гаража на СДВР, фонотеката на БНР на булевард "Драган Цанков", театър "Българска армия", заведение "Рокенрола", подлеза на булевардите "България" и “Гоце Делчев", мазетата на ИА по лекарствата, заведения и ресторанти на приземните етажи.

МВР няма информация за пострадали и бедстващи граждани.

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 литра на квадратен метър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във