Банкеръ Daily

Общество и политика

Плевнелиев: Румен Радев е "нула" във външната политика

Експрезидентът Росен Плевнелиев за пореден път разкритикува настоящия държавен глава Румен Радев. Плевнелиев нарече Радев "първият български президент популист". По думите му именно с популизма се обяснявал високия рейтинг на Радев.

"Без да му мигне окото той принизи българския парламент, принизи институциите, дори удари шамар на БСП, заявявайки, че само той бил алтернатива", заяви Росен Плевнелиев пред bTV по повод последното обръщение на Румен Радев. 

"Проблемът на Румен Радев е много сериозен. Външнополитически той няма тежест, не е фактор в международен план. Нула.Той допусна грандиозни провали. На Запад не е никакъв фактор, а Русия два пъти му би шамар. Единият път беше, когато при посещение в Кремъл се озова първия президент на страна от ЕС, на който пресконференцията трая 6 минути - Радев говори 5 минути, а в едната минута руският президент Владимир Путин говори за Бойко Борисов. Другият шамар бе тропането по масата при посещението на руския патриарх Кирил в България, което бе пуснато в публичното пространство именно от руска страна", продължи Плевнелиев.

Той заяви, че няма намерение да се връща в политиката. Експрезидентът обяви, че не очаква предсрочни избори, тъй като "нямало революционна ситуация или политическа криза". 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във