Банкеръ Daily

Общество и политика

Петър Курумбашев: Няма организирана атака от западни медии към България

„За корупцията в България вчера имаше материали в „Журнал дю диманж”, „Ди Цайт” и „Гардиън”  и това не е организирана атака от западни медии към България. Фокусът на внимание се измества към корупцията в България, защото е  европредседател.”  Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев пред Би Ти Ви.

Той добави, че това усещане, което винаги е имало за нашата държава, като една от най-бедните и най-корумпираните, сега попада под по-голямо европейско внимание.  Курумбашев заяви, че трябва да сме внимателни в превъзбудата, която цари, че като председателстващи на ЕС, изведнъж ще определим неговите приоритети. „Хубаво е да използваме насоченото внимание към България, за да поставим  някои наши проблеми, като влизането в Шенген или еврозоната”, каза още той.

Евродепутатът добави, че не трябва да очакваме чудеса или да се изживяваме като изключителни ръководители на ЕС. „Очевидно е, че приоритетите отново ще се определят от големите държави- членки.  Ние не можем да приемем някоя държава от Западните Балкани без съгласието на другите държави. Реалностите са такива, но има много важни законодателни пакети: като енергийния пакет, затова мандатът е важен”, категоричен бе той.

„Бойко Борисов се чувства много по-уверен след подкрепата, която получи от Ахмед Доган и след изявлението, че всичко е стабилно”, обясни още Петър Курумбашев. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във