Банкеръ Daily

Осман Октай:

Пеевски ще бъде отстранен заради дискредитиране на задкулисието

Заради това, че дискредитира политико-олигархичния модел и това задкулисие, с Делян Пеевски ще се случи това, което се случи с всички посредници, които изпълняваха този модел - когато бъдат осветени, употребени и станат неудобни, тези хора изчезват от пространството. Такова мнение изрази бившият заместник – председател на ДПС Осман Октай пред БНР.

Според него в момента Делян Пеевски се явява като посредник за изпълнение на политико-олигархичния модел за управление в България, като е седнал в стола на Илия Павлов след смъртта му. "Винаги съм казвал, че за изпълнението на един такъв модел винаги са се намирали както финансови, така и кадрови посредници, така и политически посредници. За мен политическият посредник за моделирането на този модел и защитата му се явява ДПС с г-н Доган", посочи Октай.

"Чрез политическата воля на една политическа формация, като постоянна величина и лидерът на тази политическа формация се осигурява кадровото обезпечаване на изпълнителите и обслужването на този модел. Било то като ръководството на БНБ, като ръководството на прокуратурата, като членове на ВСС, като политически проекти. И всичко това с една единствена цел – да бъдат сложени на подходящите места подходящите кадри за обслужване на този модел. Най-интересното в цялата тази конструкция е превръщането на много от хората, които обслужват този модел в заложници със зависимости", обясни политико-олигархичния модел бившият заместник – председател на ДПС.

Той каза още, че в момента се използват кадровите досиета и полицейски разработки, особено на ГДБОП, за да се държат хора от криминалния контингент в зависимост.

Четете още

Банкеръ Daily

Кого ще съди Бойко Борисов или гузен негонен бяга

Банкерът Цветан Василев описа скандални за всяка нормална държава зависимости между политическата класа, бизнеса и медиите Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във