Банкеръ Daily

Общество и политика

Павлова благодари на БЧК за подготовката на доброволците на председателството

Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова изрази най-искрените си благодарности на екипа на Българския Червен кръст за оказаното съдействие, подкрепа и ангажираност в периода на подготовката и провеждането на първото ротационно председателство на страната ни по време на срещата си с председателя на организацията  Христо Григоров. 

БЧК помогна на Министерството за българското председателство да подготви екипа от близо 150-те доброволци, които активно се включиха при организацията на събитията от календара на българското председателство. Организацията на Червения кръст предостави своя база и експерти, които обучиха младите хора как да реагират в спешни и сложни ситуации и как да оказват първа помощ. Те преминаха обучение по първа долекарска помощ в базата на Националния учебен център в Лозен, където доброволците придобиха умения как да реагират в спешни ситуации и какви прийоми да използват при евентуални инциденти и злополуки до пристигането на специализиран медицински екип.

Вашата лична ангажираност, професионалното отношение и опита за работа с доброволци допълнително даде самочувствие и мотивира младите хора да работят за каузата – доброто представяне на страната ни като председател на Съвета на ЕС - през изминалите шест месеца, каза по време на срещата министър Лиляна Павлова. Нашето сътрудничество е още един пример за значимостта на солидарните усилия и екипна работа при реализацията на проекти с подобна значимост и мащаб, подчерта министърът при срещата си с акад. Христо Григоров и пожела на целия екип здраве, късмет и професионални успехи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във