Банкеръ Daily

Общество и политика

"Патриотичният фронт" ще се бори за управление без ДПС

Коалицията между Националният фронт за спасение на България и ВМРО внесе документи в Централната избирателна комисия за регистрация в предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Новата формация внесе 6 хил. подписа. Освен двете партии в "Патриотичния фронт" влизат още "Национален идеал за единство – НИЕ", ГОРД на Слави Бинев, "Средна европейска класа" и "Целокупна България".

При внасянето на документите съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев обяви, че "Патриотичният фронт" ще бъде най-сериозният противник на политическия монопол в 43-то Народно събрание. "Ще бъдем безкомпромисен коректив на властта, която работи срещу интересите на българите", каза още той, цитиран от пресцентъра на партията.

"Патриотичен фронт" ще се бори за българската национална кауза, искаме да предложим нещо различно и смислено. Основен наш противник е ДПС", заяви и зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той добави, че заиграването с етнически вот е изключително опасно. Време е ДПС да бъде изхвърлена от властта, смята още той.

Представителите на коалицията подчертаха, че в техните листи са хора с характер и кауза, които не са участвали в разграбването на държавата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във