Банкеръ Daily

Общество и политика

Овчаров: Вече няма параван за сношенията между ГЕРБ и Патриотите

Бойко Борисов с дълбоката си стратегическа мисъл се докара до ситуация, в която никога не си представяше, че ще бъде-получи двойно по-силна опозиция, лиши се от най-верния си партньор, от паравана, зад който криеше сношенията си с Патриотите. Това коментира Румен Овчаров от БСП пред Дарик радио за ситуацията след изборите.

"Сега Борисов ще трябва да прави правителство. Аз не виждам как ще успее, скептик съм. Още повече, че няма особена логика от такова правителство", посочи той.

"Вече никой няма съмнение, че единствената алтернатива на ГЕРБ е БСП. Дали ще продължи да бъде алтернативата или параванчето, зад което ГЕРБ и Патриотите ще си скрият любовните отношения, е друга тема, но сегашната позиция на левицата е правилна-да бъде алтернативата", каза Овчаров.

По думите му БСП не е партията, която е най-силно заинтересована да има правителство, тъй като останалите партии нямат интерес да има нови избори. Според Овчаров, ако БСП прави правителство, то трябва да не бъде партийно, а краткосрочно, за да реализира определени политики и цел.

"Борисов ще направи опит за правителство на малцинството. Според мен агония на слабо правителство ще бъде още по-вредно за България", посочи Овчаров. А за изборният резултат на червените, той коментира, че БСП си повярва, че я очаква победа и след президентските избори. "Много лесно убеди самата себе си, че носена на крилете на победата на Румен Радев, и сега ще спечели. За съжаление се оказа, че това не е точно така", каза Румен Овчаров.

За увеличението на цената на природния газ с близо 30 на сто, Овчаров заяви, че това показва, че страната ни няма независим енергиен регулатор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във