Банкеръ Daily

Общество и политика

Обсъждат директна авиолиния от България до Индия

Индия винаги е била приятелска страна за България. Свързват ни исторически отношения в дух на приятелство и конструктивност. Индия е изключително важен партньор за България. Това каза президентът Румен Радев на съвместните изявления с индийския президент Рам Нат Ковинд, който е на държавно посещение в България до 6 септември. По-рано днес индийският държавен глава беше посрещнат с военни почести на площад "Св. Ал. Невски".

Възстановяваме диалога на най-високо политическо ниво след 15-годишна пауза. Това посещение е изключително важно за развитието на сътрудничеството между нашите две страни, защото е предусловие за развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес - търговия, икономика, наука и образование, инвестиции, туризъм, културен обмен, каза президентът Румен Радев, който също така напомни, че Индия се оформи като глобален фактор в световната икономика.

Взаимоотношенията между България и Индия се коренят далеч в историята. Имаме солидна основа и на нея трябва да изградим едно съвременно партньорство, основано на споделени демократични ценности и ангажимент към глобалния мир и сигурност, каза президентът  Рам Нат Ковинд. 

Сред обсъдените от двамата президенти теми е била и възможността за откриване на директна авиолиния между двете държави. 

Преди изявленията в присъствието на двамата президенти в Гербовата зала на "Дондуков" 2 бяха подписани няколко двустранни документа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във