Банкеръ Daily

Общество и политика

Новият лидер на ДСБ: Всички правителства на Борисов работят с олигархията, представлявана задкулисно от Ахмед Доган

Всички правителства на Бойко Борисов работят с олигархията, която се представлява задкулисно от Ахмед Доган. Това коментира новоизбраният лидер на ДСБ Атанас Атанасов пред телевизия BiT.

"За да се промени нещо трябва да се разчита на истинските антиправителствени сили, а БСП и ДПС не са такива", заяви Атанасов и допълни, че в социалистическата партия има кръгове, които имат връзки със същите олигархични кръгове, с които управлява ГЕРБ.

"Проблемът на ДПС не е в това, че е етнорелигиозна партия. Те просто са си мафиотско образувание, създадено от бившите служби на тоталитарния режим", обясни Атанасов. Той припомни, че движението, заедно с ГЕРБ, е подкрепило закона за концесиите.

Според Атанасов групировката, която управлява сега, е управлявала след 2001 г., както и преди 1997 г. Той допълни, че принципните въпроси, по които ДПС подкрепя ГЕРБ, са тези, за които са се разбрали задкулисно кой колко ще вземе. "Има замисъл за цяла поредица от концесии, които са изгодни за властта, например летище София", посочи Атанасов.

Той припомни, че през 2014 г. Реформаторският блок е представлявал една сериозна обществена сила, която е подкрепила Борисов с очакването да бъде "намордник" на обвързаностите му. "За това бяхме изпратени. Не успяхме, срещу нас бе впрегнат страхотен ресурс. Може би не сме си разчели и силите. Бяхме длъжни да отговорим на очакванията. Но това че не сме успели не означава, че не сме били прави", каза Атанасов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във