Банкеръ Weekly

Общество и политика

Нова депутатка на Марешки събра очите на мъжете

Парламентарната група на "Воля" най-сетне попълни състава си в последния работен ден преди Великденските празници. В четвъртък (5 април) Елена Аксиева положи клетва като народен представител след половин година чакане. Тя заема мястото на Нина Миткова, която напусна Народното събрание по лични причини в края на септември 2017-а. Аксиева ще представлява пловдивските избиратели на формацията.

Хубавата Елена предизвика сериозно вълнение в пленарната зала. Още с появата й мъжката половина избухна във възторжени възгласи и аплодисменти, а шефът на партия "Воля" и на парламентарната група Веселин Марешки я посрещна с букет и целувка. Социалната мрежа Фейсбук пък се задръсти от нейни атрактивни снимки от близкото й минало на фотомодел.

Аксиева днес ръководи семейна фирма за софтуер в сферата на корпоративната сигурност заедно със съпруга си Атанас Пешев, който има опит в охранителния бизнес. Следващия месец тя ще навърши 32 години.

Елена Аксиева беше втора в листата на Пловдив-град и водач на листата за Пловдив област, влезе в Народното събрание, но отказа да бъде депутат заради напреднала бременност. Тя е майка на две деца. Именно заради новороденото си бебе през миналата година, което все още нямало годинка, тя дълго време бавила появата си в парламента.  

Пред любопитните репортери в кулоарите на парламента Аксиева сподели, че първите месеци са най-важни за едно дете и затова е нямало как да се отдели от него. Тя каза още, че в момента учи икономика и от седем години работи като мениджър на софтуерна компания.

"Не съм си представяла, че ще стигна до парламента", отбеляза новата депутатка. На въпрос коя ще е основната й задача  тя отговори: "Една от темите, които много ме вълнуват, е политиките, свързани с жените. Наскоро проведохме една такава среща в Пловдив - кръглата маса, на която се обсъдиха с много хора различни проблематики, свързани с жените, така че още от днес смятам да се заема именно с това". Но попитана веднага за Истанбулската конвенция, Аксиева призна, че няма мнение по този въпрос.

От 6 април народните представители са в 10-дневна великденска ваканция. Официално те трябва да са на работа от 16 април, но първото пленарно заседание от новата пролетно-лятна сесия е насрочено за 18 април.

Facebook logo
Бъдете с нас и във