Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов скандал в комисията "Босия"

Нов скандал се развихри в анкетната комисия, сформирана след сигналите за корупция в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" на Николай Колев - Босия. 

На заседанието в понеделник Босия обяви, че новите "бели стаи" за шофьорски изпити са пробити и отново обвини автомобилната администрация в корупция. 

Гладуващият от 13 юни Колев иска оставката на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. 

Той обвини шефа на ИААА Дамян Войновски в лъжа. Босия поиска Войновски да не получава думата и заплаши, че ще напусне заседанието. 

Войновски на свой ред обяви, че ще съди Николай Колев. По думите му при всякакви съмнения за закононарушения в агенцията е била уведомявана полицията, а задържаните служители на ИААА могат само да бъдат наказани дисциплинарно от ръководството – и то след съдебно решение, потвърждаващо тяхната вина. Войновски подчерта, че "белите стаи" не са пробити и че имат доказателства за всички изпити, които са преминали през тях.

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че ще поиска междуведомствена комисия да разследва автомобилната администрация, защото сегашната структура няма нужните правомощия, а освен това действа твърде бавно.

При пореден опит на Станислав Иванов да даде думата на Войновски, Николай Колев-Босия напусна залата и каза, че няма да слуша престъпници, които прикриват свои хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във