Банкеръ Daily

Общество и политика

Нов протест срещу застрояването в София

Софиянци отново излизат на протест срещу застрояването. Този път недоволството е в столичния квартал "Дружба”, където в неделя сутрин живеещите близо до езерото виждат как се копаят дупки и  поставят заграждения върху зелени площи.

В дъждовната неделя багери влизат в зелените площи между блоковете 121 и 122 в квартал „Дружба”. Живеещите наблизо виждат как се огражда терен близо до езерото, излизат и успяват да спрат действия на строителите, но само на този етап.

Оказва се, че през 2009 г. статутът на терена е променен от зелен на кафяв и върху него може да се строи, тъй като попада в частен имот. Кметът на района Ивайло Цеков обясни, че към момента няма представен инвестиционен проект. Според живеещите близо терена собствениците имат намерение да издигнат 8-етажен блок.

Кметът на района Ивайло Цеков заяви, че не е виждал плана за инвестиционното намерение. "Няма разрешение за строеж и дори инвестиционно намерение, представено в общината", категоричен бе той пред Би Ти Ви. По негови думи предстоят редица процедури, които ще бъдат подложени на обществено обсъждане. "На този етап не са предприети стъпки за строителство", заяви Цеков.

Жителите на района настояват общината да даде друг терен на собствениците, така че зелените площи около езерото да не бъдат застроени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във