Банкеръ Daily

Общество и политика

Нона Йотова предлага налагане на квоти за българска музика

Много качествена българска музика, която не се излъчва, защото ефирът е залят с американска музика. От много години  монополите на големите музикални компании завладяха ефира. Ако има квота музикалните редактори ще трябва да потърсят новата българска музика и тогава авторите ще получават и по-нормално заплащане. Това каза по Би Ти Ви депутатът от БСП Нона Йотова.

Тя беше категорична, че не приема грубия и нецензурен език от трибуната на парламента. Йотова припомни, че през миналата седмица е заседавала парламентарната комисия за връзка с неправителствените организации и жалби на гражданите. На нея е била разгледана петиция на независими музикални продуценти. Те са искали промяна на Закона за радиото и телевизията за въвеждане на задължителни квоти за българска музика. "

Йотова обясни още, че ако се пуска повече българска музика, българските автори ще могат да получат и повече средства от авторски права, което би ги стимулирало да създават повече наши песни.

Нона Йотова изрази надежда, че в Народното събрание ще бъде гласуван и културният чек, който ще стимулира младите да ходят повече на театър, опера, балет, да посещават изложбени зали. До този момент обаче, управляващите не са проявили разбиране по темата.

Нона Йотова честити Международния ден на театъра на всички свои колеги и на българската публика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във