Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Странна амнезия обхвана премиера

Странна амнезия обхвана премиера Борисов. Вчера той заяви: "Няма да се закриват болници по време на моето управление".  Какво ли не правят от човека едни наближаващи избори. Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Могат да го докарат до състояние не само да си "загуби" паметта, но и да бъде опозиция сам на себе си.  Но хората в Елена, Дряново, Кула, Тервел, Генерал Тошево, Бобов дол, Трън , Брезник и други- общо 19 общини помнят, че техните болници бяха закрити точно при управлението на Борисов и само за пет години. Дали ще повярвате на политическите метаморфози на премиера  е ваше право. Наше е да припомняме фактите", написа Нинова.

Борисов заяви вчера, че болници в по време на негово управление няма да закрие, а парите за здраве се увеличават всяка година и искам решение. А днес здравният министър Кирил Ананиев съобщи на брифинг след среща на премиера със Сдружението на общинските болници, че се увеличават парите за общинските и областните болници. Разходите за персонал в общинските лечебни заведения ще бъдат увеличени с между 25 и 40%, а за областните болници - с около 10%. Предвижда се да се заделят и допълнителни средства за спешна и неотложна помощ, която извършват общинските лечебни заведения.  

"Общото увеличение, с което общинските и областните болници ще могат да разполагат, е 66 млн. лева - 28 млн. лева за общинските и 38 млн. лв. за областните болници", уточни Ананиев.

Най-голямо ще бъде увеличението при работещите в малките болници. От сдружението на общинските болници заявиха, че са доволни и това е една стъпка, която ще помогне за подобряването както на малките лечебни заведения, така и на работещите в тях. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във