Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова обеща да помогне на съкратените миньори от "Бобов дол"

С наши подписи, бързо ще разгледаме  промените в защита на съкратените миньори. Премиерът им обеща. Омбудсманът Мая Манолова внесе предложения, но още не е решен проблемът. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща на представители на левицата със съкратени миньори от „Бобов дол”. 

Нинова обясни, че има внесено предложение за промяна в Кодекса за социалното осигуряване от ГЕРБ, но няма никакво движение по него.

„Подозираме, че това е умишлено, не се включва в дневния ред на комисия и в пленарна зала. Идва ваканция и въпросът ще остане за септември – октомври, а тези хора няма как да отговорят на условията за пенсиониране, съкратени са”, заяви Нинова и подчерта, че става въпрос само за един текст в закона, с който трябва да се позволи при съкращаване, те да се пенсионират по старите правила. 

 „Ще съберем подписи и по Правилника за организацията и дейността на Народното събрание ще поискаме задължителното включване на този законопроект в дневния ред, първо на Комисията по труда и социалната политика, а след това и в пленарна зала. Ще поискаме и гледането на първо и второ четене да бъдат в един ден, тъй като става въпрос само за един текст.  Така ще можем да помогнем за решаване на проблема на съкратените миньори от „Бобов дол” до края на този парламентарен сезон”, заключи Корнелия Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във