Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Най-големите европейци се обявяват против мигрантите

Председателката на БСП Корнелия Нинова разкритикува премиера Бойко Борисов, че искал да се затворят границите на ЕС за мигранти, но същевременно подкрепял новия бюджет на общността, който по думите й предвижда увеличение на средствата за интеграция на бежанци. 

"Има леко противоречие, нали? Правителството му прие постановление 208, с което се задължаваха българските общини да им осигуряват жилища, социални услуги, училища и лечение. Сега иска да ги връща обратно", коментира Нинова в социалната мрежа "Фейсбук". 

Соцлидерката твърди, че партията й неправилно се посочвала като антиевропейска. 

"Даже платени социолози и политолози обясняваха как сме загубили заради антиевропейско говорене. Днес най-големите европейци се обявяват против мигрантите. Преди две седмици, на срещата ми с лидери на партии от Вишеградската четворка, се обявих против увеличаването на средствата за интеграция на мигранти за сметка на социалния стълб за бедни, болни и слаби. Отново ме нарочиха за антиевропеец, който се среща с антиевропейски лидери", оплаква се тя. 

"Просто Сенека се оказа прав:"Времето показва истината" е казал древният мъдрец. И БСП се оказа права. Времето показа и това", пише още Нинова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във