Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Магистралите и санирането са най-големите кражби

БСП обвини правителството на Бойко Борисов за катастрофата край Своге, при която 17 души загинаха, а 21 бяха ранени. Председателката на левицата Корнелия Нинова подчерта, че премиерът Борисов е и лично отговорен. "Магистралите са най-голямата кражба, конкурирайки се може би със санирането. Има ли смелост Борисов да каже, че строи пътища и магистрали, за да загиват хора по тях", коментира Нинова на брифинг на "Позитано 20".

По думите й корупцията е започнала да убива в истинския смисъл на думата. "Невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов. Обръщаме се към всички българи, че това просто не може да продължава", подчерта соцлидерката.

Нинова подкрепи предложението на лидера на "Атака" Волен Сидеров да бъдат "извадени" всички договори между държавата и строителната фирма "Трейс". Според нея обаче в края на краищата една фирма просто щяла да бъде подменена с друга. "Това е моделът на прехода. Ще се смени тази фирма с друга, ще се понесе отговорност само по ниските равнища, но моделът остава", добави лидерът на социалистите. 

Нинова заяви, че оставките на министри са "най-малкото нещо". Според нея вече става въпрос за оставката на цялото правителство. 

"Трябва да се спре с модела в политиката да се търсят виновни в предишните, а не на тези политици, които се договарят с фирми, крадат си и са безнаказани вече 29 години. Няма наши, няма ваши, ножът е опрял до кокала", коментира още председателят на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във