Банкеръ Daily

Общество и политика

Нинова: Кабинетът "Борисов 3" е тежък провал и катастрофа

Първите 100 дни на третия кабинет на Борисов са тежък провал и катастрофа.Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ.

"100 дни управляваха без програма и се отказаха от сериозни предизборни обещания – като например полицай във всяко село и преизчисляване на всички пенсии, а минималната да стане 300 лв.”, посочи Нинова. Тя изреди също „Суджукгейт”, битката на лобита в ГЕРБ за НДК, битката между институциите и омразата и агресията в обществото.

Противоречията вътре в управляващата коалиция все повече избиват, коментира още Нинова, като подчерта спора между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова. „Какво става в коалицията? Разпределят позиции, власт, постове, пари ли? Защо са тези търкания и до какво ще доведе това”, попита Нинова.

От ГЕРБ извадиха „Цанков камък”, защото са се притеснили от антикорупционния закон на левицата, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред бТВ, цитирана от БГНЕС. Тя подчерта, че техният антикорупционен закон „е добър и ако мине, ще има истинска борба с корупцията. С тази димка върху БСП целят да омаловажат закона и да внушат на хората, че не може тези, които са корумпирани, да се борят с корупцията”, каза тя.

Според нея скандалът се е появил и за да отклони вниманието от „кражбите на правителството” и скандала „Суджукгейт”. Нинова попита дали Борисов ще поеме отговорност „за неговата част от „Цанков камък”, като подчерта, че неговото правителство през 2010 г. завършва проекта и сключва някои от договорите.

По думите й зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов демонстрира некомпетентност, като я обвинява, че в документа, показан от нея пред медиите, е заличила подписа на прокурора умишлено, за да скрие, че това не е главният прокурор.„Има закон за защита на лични данни и такива документи не се публикуват с име и подпис. Това е изнасяне на лични данни, за което бих била укорима. И за това, че съм спазила закона и този подпис е скрит, той каза, че това е фалшификат и аз злоупотребявам с името на главния прокурор”, коментира лидерът на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във