Банкеръ Daily

Общество и политика

Николай Нанков: Няма да оттегля оставката си

Няма да оттегля оставката си. Актът с подаване на оставка беше абсолютно правилен. Това, което зависеше от мен, съм го направил и като личен акт, и като акт на отговорност. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Николай Нанков в Народното събрание. 

Министърът в оставка разкри също така, че резултатите от пробите, взети от пътя край Своге, са готови, но уточни, че те са следствена тайна.

Оставките на трима министри Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев бяха подадени по искане на премиера Борисов в петък. В социалните мрежи членове от ГЕРБ призоваха те да не бъдат приемани. Има призиви и от кметове от страната регионалният министър да остане на поста си.

В понеделник Нанков коментира, че не е вярно, че министрите живеят в страх от уволнение и в унижение, както Валери Симеонов посочи преди дни. „Не е прав, премиерът не просто е длъжен, той трябва да избира с кого ще работи.”

Министърът добави, че е критичен в оценката на работата на АПИ и председателят й Дончо Атанасов. „Имало е пропуски, трябват по-кардинални действия в комуникацията. Запознах се с проектите, има спецификация, процедури за одобрение и контролиране. В строителството има няколко основни неща – проектиране, възлагане, етап на изпълнение и приемане на обекта и въвеждането в експлоатация. По пътя край Своге е имало движение две години по-рано преди акт 16”, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във