Банкеръ Daily

Общество и политика

Не е държавническо, че президентът не присъства на отчета на председателството, смята Сидеров

Президентът Румен Радев трябваше да бъде в парламента за отчета на евпропредседателството. Щях да кажа г-н президент, но столът зад мен е празен. Това не е държавническо, независимо от отношенията. Това каза от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по време на дебатите по отчета на премиера Бойко Борисов за европредседателството. 

Според него председателството не е приказка с хепи енд. Сидеров подчерта, че сме се справили добре с ръководството на Съвета на ЕС и българският глас се е чул и то се е чул в нова тоналност. "Показахме, че не искаме да сме периферия", отчете националистът.

„Това Председателство ще покаже на Европа и на света, че тези партии, които бяха наричани несистемни, извън системата, неприемливи, които бяха нападани, ще бъдат приети от Европа и ще се види, че в момента управляващата коалиция ГЕРБ – „Обединени патриоти“ не само работи, но и показва европейско поведение“, допълни Сидеров.

По време на председателството сме показали характер и българско самочувствие, доволен е Сидеров. Той разви тезата, че има два вида мъжки характер - истински мъжки характер и мъжки характер с пет букви - и настоя да сме с първия тип характер.

Във връзка с критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова за неразбирателство сред управляващите и несигурност, Волен Сидеров заяви, че коалиционните партньори в „Обединени патриоти“ са си разменили реплики след края на Председателтвото. „Изчакахме“, каза Сидеров. „По време на Председателството националистите се оказаха по-добрите европейци, няма да казвам от кого“, допълни Сидеров.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във