Банкеръ Daily

Общество и политика

Медицински екип следи състоянието на Босия, който гласува от три седмици

По молба на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е осигурена линейка и лекар от Университетска болница „Лозенец“, който постоянно да следи за състоянието на Николай Колев – Босия.

Днес Цвета Караянчева разговаря с директора на болницата проф. Любомир Спасов, за да бъде осигурено лекарско наблюдение над обявилия гладна стачка Николай Колев – Босия. Той отново е бил прегледан от лекар и ще продължи да бъде под наблюдение. 

Босия гладува вече три седмици с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски и за това че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", са възстановени на работа.

В интернет е организирана и петиция за Солидарност с Николай Колев-Босия. "Буквално всеки от нас може да бъде прегазен на пътя от шофьор, който си е купил книжката благодарение на безнаказаната корупция в транспортното министерство. Протестът и гладната стачка на Николай Колев-Босия насочват вниманието само към един от многото огромни социални и морални проблеми в България. Но животът на хиляди български граждани по пътищата не е абстрактна величина, нито дреболия. Престъпната схема трябва да бъде спряна веднага. Призоваваме всички български граждани да подкрепят Николай Колев-Босия в справедливите му искания, които засягат всекиго в страната", пише в петицията, организирана от Манол Глишев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във