Банкеръ Daily

Общество и политика

Марешки поиска оставката на Бойко Борисов

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки поиска оставката на премиера Бойко Борисов. Според лидера на партия "Воля" правителството не работи добре и трябва да си ходи.

По думите му всички партии в Народното събрание били част от "политическата проституция", само неговата формация не участвала в "оргията". Марешки обясни, че би подкрепил и дори инициирал вот на недоверие към кабинета.

Лидерът на "Воля" цитира изказване на Борисов, за което обаче не е сигурен дали е казано наистина. Премиерът казал, че ако на протеста на 11 септември се съберат 300 човека, ще подаде оставка.

"За всички е ясно, че на протеста който е обявен от будни български граждани със сигурност ще има. Ако той е казал, че ако има 300 човека ще си подаде оставката, няма нужда да чака за да ги види. Ще трябва да постъпи мъжко. Понеже той държи пред българския народ да го възприемат като мъжкар", посочи Марешки.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков по-късно отговори, че новината за изказването на Борисов е фалшива. "Аз не съм чувал такива думи. Аз виждам някакви фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини през останалото време и сега разпространяват някаква новина за някакъв митичен протест. Според мен 300 души е абсурд да се съберат, но така или иначе и 300 души да дойдат не мисля, че това е основание да се подава оставка. Този дебат нито го водим, нито сме го водили", поясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във