Банкеръ Daily

Общество и политика

Манфред Вебер: България незабавно да бъде приета в Шенген

След Созопол премиерът пристигна в Резово, където заедно с председателя на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер инспектират охраната на българо-турската граница. Резово е един от най-уязвимите райони по отношение на мигрантския натиск към страната ни. В огледа участва и вътрешния министър Валентин Радев.

"Страната ви е модел за подражание, затова че може да има успешен граничен контрол. България трябва незабавно да бъде приета в Шенген и препоръчвам на всеки, който е противник на това, да дойде и да види какво е направила страната ви", каза Вебер. 

Той посочи България като държава за пример с невероятна воля да пресече нелегалния мигрантски поток, който идва от Турция, от Близкия Изток към страните от ЕС. той настоя България незабавно да бъде приета в Шенген.

Борисов обясни, че за разлика от много други държави, България си направи съоръжението, купи си кораби, повиши до възможно най-добра степен квалификацията на своите моряци. Морската ни граница през тази година има нулев миграционен поток.

Facebook logo
Бъдете с нас и във