Банкеръ Daily

Общество и политика

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца". 

Майките присъстваха  в парламента за дебатите по вота на недоверие за здравеопазването и застанаха на трибуната в кулоарите до лидера на БСП Корнелия Нинова и шефа на комисията за неправителствените организации и жалбите на граждани Антон Кутев.

Една от майките - Валентина Христова, заяви:

"Ако у вицепремиера е останало нещо човешко, да си подаде оставката, защото няма как в една "уж нормална държава", един "уж човек" да заема такъв висок пост, да говори по такъв начин за хората, които са го избрали. Не, че това по някакъв ще смекчи глупостите, които изговори. Нека да дойде, да застане тук до моето дете и да ми каже, че аз съм една „креслива“ майка на „уж болно“ дете, която манипулира детето си в студ и пек или там каквото беше казал. Може той да е лечител и да направи така, че детето ми да е "уж болно", а да не е всъщност“.

В четвъртък бе разпространен откъс от интервю на Симеонов за телевизия "Скат". 

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели", казва вицепремиерът.

.

Facebook logo
Бъдете с нас и във