Банкеръ Daily

Общество и политика

Кметът на Кърджали очаква финансиране за ДПС от Ахмед Доган

Кметът на Кърджали Хасан Азис заяви, че очаква почетният председател на ДПС Ахмед Доган да финансира партията. Азис съобщи това пред Би Ти Ви във връзка с промяната в правилника за финансирането на партиите, с която, според експерти, се отваря вратата за зависимости на партийните централи от едрия бизнес.

"Негово право е. Не знам дали ще се възползва от това негово право, но аз мисля, че ще се възползва. Има и други желаещи да финансират и подкрепят политиката на ДПС", сподели кметът.

По темата за машинното гласуване и неговата отмяна за парламентарни и местни избори той изтъкна, че ДСП има най-голям процент гласували с машини на последните избори - в Сърница и една секция в Кърджали, и допълни, че това е в резултат на добра партийна работа. По думите му не може да се определи цената на демокрацията, тъй като става въпрос за това вотът на гражданите да бъде гарантиран.

Азис сподели също, че има намерение отново да се включи в местните избори. Той уточни обаче, че очаква първо оценката на съгражданите си и след това кандидатурата му да бъде подкрепена от партийната структура и централното ръководство на ДПС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във