Банкеръ Daily

Общество и политика

Кирил Добрев за сагата с "Джи Пи Груп": Законът генерира корупция

Нима европейските партньори не знаят, че Бойко Борисов е премиер на най-бедната, на най-корумпираната, на африканска държава по отношение на словото. И кой е този фактор, който може да накара всички европейски издания да пишат едно и също, а световните лидери да упрекват България - това е недоверието, което Борисов изгради в европейските си партньори. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по повод убийството на тв водещата Виктория Маринова и реакцията на министър-председателя. Добрев добави, че искрено се надява случаят в Русе да е само и единствено криминален, както и че вярва на МВР да се справи с този случай.

Зам.-председателят на БСП коментира и сделката за "Дупката" между община Варна и Георги Гергов. "Не е виновен тоя който яде баницата. Кой направи оценката 43 млн. Кой си сложи подписа под това, че 1 кв.м в центъра на Варна е 16 хил. лева. Гергов ако можеше и 100 млн. щеше да вземе", посочи той. 

"Вътрешнопартийната опозиция - част от хората, които искат свалянето на председателя на БСП, работи пряко и тясно с ГЕРБ. Има хора от БСП и ГЕРБ с общи политически тези. Имаме вътрешно партийни проблеми, които съм убеден, че с приближаването на изборите ще решим", каза Добрев пред bTV. 

Той коментира и разпореждането на премиера "Джи Пи Груп" да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във