Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева покани Босия на разговори в парламента

Николай Колев - Босия е получил покана от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за разговор в сградата на парламента. Това съобщи самият той на пресконференция по повод 34-я ден от гладната му стачка. 

Босия повтори, че ще прекрати протеста си само при оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на законодателния орган. 

Протестиращият призова президентът Румен Радев да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България. На тази основа да се създаде програмен парламент и програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса.

"Политиците нямат сетива за това, което трябва да свършат. Оставихме ги 28 години и те не решиха нито един проблем, а само създадоха още повече", каза Босия.
Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха Ренета Инджова, министър-председател в служебно правителство, както и бившият служител на НСО подп.Николай Марков. 

Николай Колев обяви началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във