Банкеръ Daily

Общество и политика

Караянчева наказа Нинова за обида

С наказание за лидера на БСП Корнелия Нинова започна днешното заседание на парламента. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че на Председателски съвет тази сутрин е решено да отпадне първа точка в дневния ред - обсъждане на Закона за пътищата, тъй като не е постъпил доклад за второ четене от водещата комисия, и затова се провежда само парламентарен контрол.

Преди началото му обаче Вежди Рашидов отговори с декларация на несправедливите, по думите му, упреци към управляващите и се обърна към Корнелия Нинова:

“А вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората. Можехте да засадите поне едно дърво, което щеше да бъде по-полезно за българската държава. И след всичко това вие си позволявате да казвате "шайка крадци". Именно затова човек трябва да си мери думите, защото вярвам, че в парламента има хора, за които личното достойнство е по-важно от всичко друго. Вашата госпожа, лидерката на левицата, върши нещо дори по-лошо от Нерон. Тъй като не може да пее и да пише, наема певци и поети, по-бездарни от самата нея“, каза Рашидов, цитиран от БНР. 

Корнелия Нинова отговори: “Каква политика имаше в тази декларация. Какво решение на проблеми на българи, за което сме изпратили тук имаше в тази декларация. Имаше омраза, лични нападки и квалификации към председателя на опозицията. Няма да ни уплашите, нищо ще ни спрете. Не разбирам, защо се обиждате, когато цитираме един от вас - при това лицето ви Антон Тодоров, който говори всеки ден от ваше име. "Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите. Защо се обиждате от това - потърсете у вас проблема. Един от вас смята, че вие сте шайка и тук много хубаво ви описа.“

Заради обида към групата на ГЕРБ Цвета Караянчева наказа със забележка лидера на БСП. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във