Банкеръ Daily

Общество и политика

Камен Костадинов от ДПС напуска парламента

Депутатът от ДПС Камен Костадинов обяви, че напуска Народното събрание. Така той искал да даде личен пример на "избраните на случаен принцип депутати от партията". 

„Напускам 44-тото Народно събрание. Това мое решение е свързано с това, че в листите на ДПС във Велико Търново и в Бургас бяха реализирани преференции на случаен принцип“, обясни депутатът от Велико Търново пред Нова телевизия.

Още в първия работен ден на Народното събрание Ангел Исаев беше изключен парламентарната група на ДПС и стана независим депутат. Той влезе в парламента, след като номерът му в партийната листа съвпадна с номера на ДПС в бюлетината. Ангел Исаев обаче не се съобрази с партийното решение, избраните с преференция да не стават депутати и затова беше изключен от парламентарната група. 

"Като всяка партия ДПС има правила, чието спазване е основно задължение на доброволно членуващите в партията. ДПС взе решение да не се реализира мандат на база случайни преференции от рода на 15/15 и в случая 9/ 9“, коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във