Банкеръ Daily

Общество и политика

Изложението "Транс Тренд"  събра иновациите в транспорта на едно място

S 250 fa6286b3 1663 446e 9f60 19ae5ba0ab1a

С официална церемония, в кампуса на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" бе открито традиционното изложение "Транс Тренд 2019". Мото на тазгодишната среща е "Пет транспортни артерии – една цел: Възход за България".

Събитието откри ректора на ВТУ Проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, която подчерта, че целите на изложението са както представяне на последните иновации пред студентите, докторантите, преподавателите и бизнеса от различни професионални направления така и предоставяне на възможност за кариерно развитие на студенти и ученици от различните специалности за подбор на кадри от страна на заинтересованите компании.

Сред официалните гости на откриването бяха проф. д-р Любен Тотев, ректор на Минно – геоложки университет "Св. Иван Рилски" и председател на Съвета на ректорите, Валентин Йовев, заместник-министър на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, председателят на ПП МИР, общински съветник и член на постоянната комисия по транспорт и туризъм инж. Симеон  Славчев, Калоян Паргов, общински съветник и заместник-председател на транспортната комисия в СОС, както и Явор Андреев и Иван Ганчев, представители на бизнеса в България.

"Транс Тренд е добра практика и доказателство за това как образование, бизнес и наука могат успешно да си партнират. Изключително важно е връзката между българското образование да се разшири, което ще допринесе за развитието на българската икономика, иновациите и науката", каза инж. Симеон Славчев по време на официалното откриване на изложението.

За трета поредна годината изложението събра на едно място заинтересованите страни от бързо променящия се свят на транспорта: от една страна транспортния, спедиторския, логистичния, дистрибуторския и други сектори на бизнеса; от втора страна студентите и докторантите от Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" и други висши училища и образователни институции.

"Радвам се, че Транс Тренд се превърна в устойчива традиция, която спомага освен за развитието и налагането на обучените кадри в бизнеса, но и генерира всяка година все по-интересни иновации" подчерта още Славчев и подчерта значението на инициативата за осигуряване на високо качество на специфичните професионални компетенции на обучаваните студенти от различни професионални направления чрез предоставяне на иновативни учебни ресурси.

Изложбата ще продължи и утре и всеки желаещ може да я посети, а зрелостниците от професионални гимназии и средни училища от цялата страна ще имат възможност за информиран избор за продължаване на образованието си, за по-нататъшно кариерно развитие и успешна бъдеща реализация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във