Банкеръ Daily

Общество и политика

Индиец спечели състезанието по български език за чуждестранни студенти в Плевен

Чуждестранни студенти от Медицинския университет в Плевен участваха в състезанието "Аз говоря български език". Традиционно в навечерието на 24 май желаещите чужденци проверяват доколко са овладели българския език. В първия кръг участниците са се представили в диалог "Лекар-пациент", а във втория са показали знания по българска граматика и медицинска лексика. 

За първенец е обявен Баргав Вора от Индия. Той ще бъде награден от ректора, проф. д-р Славчо Томов, на заседание на Академичния съвет по повод на 24 май. 

Състезанието се провежда в два кръга: първият е във формат представяне на участниците и диалог «Лекар-пациент», а вторият – българска граматика и медицинска лексика. 

Тази година в състезанието взеха участие чуждестранни студенти по Медицина в 4 курс с отличен успех по български език: Джелилат Карийм, Намрата Томас, Баргав Вора, Лайла Калан, Шерин Съни , Свикрити Шарма и Найна Джонсън. Всички те показаха завидни познания по български език пред журито от преподаватели в състав: председател - ст. пр. Адорея Бенева и членове – ст. пр. Красимира Къндева и пр. Стелиян Пенков. За отличното си представяне всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във