Банкеръ Weekly

Общество и политика

Идат трудни времена за мерака!

Посрещаме новата 2018 година, но с известно притеснение. Но не по причина на ретроградния Меркурий, а  заради нещо по-сериозно. Както е известно, българинът много обича да си хапне и  да си пийне (за третото сме притеснени), но по принцип тия три неща са му по сърце на нашенеца. 

Откъм Швеция обаче долетя кастриращата новина, че от 1 юли 2018 г. ще влезе в сила т.нар Закон за съгласието. Според него доброволен секс ще е възможен само при съгласие и съответното писмено разрешение от двамата партньори. С една дума, преди да скочат в леглото, партньорите трябва да са регистрирали писмено съгласие за това. Защото иначе може да се стигне до съд, където вече е въведена нова правна фигура "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност".

Няма спор, че с този закон шведите окончателно ще утрепят еротиката. И такива достижения на мерака като шведската тройка ще останат в историята. Въпреки структуроопределящото й значение в еротичните представи на човечеството - и особено на българина. Сърцето му ще бъде разбито и единствената му утеха с чуждоезичен привкус ще си остане шведската маса.

Това със сигурност ще се случи, защото каквато новост е дошла от Европа, ние я имплементираме. Разбира се, има изключения - например вече десет години все не успяваме да натъкмим законите ни така, че да изпълним критериите на ЕС за съдебната реформа.

Но Законът за съгласието едва ли ще има такава съдба. Достатъчно е САЩ да го приемат и като нищо ще ги последваме. Защото погледът ни все е вперен в Големия бял брат отвъд Океана. А там, както е известно, има широка обществена готовност за приемането на такъв закон - след поредицата скандали, свързани със сексуален тормоз в Холивуд. След което ние ще го имплементираме.

Макар че с това ще усложним живота на отвъдокеанските артисти, режисьори и продуценти, които напоследък снимат не в Холивуд, а в Бояна. Въпреки че досега не се е чуло някоя българска актриса да се е оплакала, че щатски режисьор е искал да я вкара в леглото. Сигурно щото това е част от кариерното израстване.

За бързото приемане на закона пречка би били само българската политическа реалност и политическият ни елит. Въпреки  че от години депутатите заседават в сграда, над която пише "Съединението прави силата", законът за съгласието едва ли ще доведе до политически консенсус!

Не е било досега опозиция и управляващи да легнат в едно легло, образно казано. Тайничко, зад кулисите, са го правили, разбира се, но после разправят, че случилото се било "изнасилване по невнимание" или "изнасилване поради небрежност". По тая причина им е много необходим Закон за политическото съгласие - да няма после нежелана бременност и други такива последствия.

Но да видим какви ще са последствията от закона за обикновения българин. Очевидно преди сюблимния момент партньорите трябва да прескочат до най-близкия нотариус, писмено да потвърдят съгласието си и да го заверят. Макар че има нотариуси мошеници, резултатите от чиито измами наподобяват  ефекта на спукания презерватив. Така че ще трябва да се подхожда с внимание!

Едва след като се върнат от нотариуса, влюбените могат да осъществят желанията си. Или по-скоро желанието, защото всеки акт трябва да е придружен със съответното писмено разрешение. В случая проблемът за някои ще опре  до издръжливостта или до правилна преценка на въздействието на виаграта. И няма как да не се стигне до нея, защото, само си представете, колко полезно време ще се губи, за да тичате до нотариуса и обратно до леглото. 

Въобще идат златни години за тази правна общност. Сигурен съм, че има среди, които ще се възпротивят на облагодетелстването й заради монополното й положение.

За да неутрализират задаващия се монопол на нотариусите, както и да пресекат очертаващите се корупционни практики, от МВР например навярно ще предложат въвеждане на видеоконтрол. А записите от всеки акт ще имат силата на доказателство пред съда...

Ще претърпи промяна и досегашната представа за шведска тройка. Тук трябва да се вземат предвид последните промени в Наказателния кодекс, според които най-малко трима души могат да представляват организирана престъпна група (ОПГ). Значи всяка тройка трябва да има съответните правни атрибути, които да я държат далеч от спецсъда.

Оргиите навярно ще запазят характерните си черти, макар че са изправени пред предизвикателство. Освен писмено разрешение от всеки един участник ще е необходимо и специално разрешение, подписано от съответния кмет, според изискванията на Закона за събранията, митингите и манифестациите...

Въобще очертават се огромна бумащина и бюрокрация. Надеждата ни е в правителството. Нали приоритетът е справянето с демографската криза?

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във