Банкеръ Daily

Общество и политика

И производителите на козметика стават спонсори на европредседателството

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова подписа днес споразумение за партньорство с Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика.

„Имаме уникалния шанс в продължение на шест месеца, докато сме председател на Съвета на ЕС, да покажем културата, историята на България, хубавите неща, които произвеждаме и за които се знае малко. Такъв пример е, че страната ни е производител №1 на лавандулово масло сред държавите-членки на ЕС“, посочи министър Павлова при подписването на споразумението.

На срещата бе подписан и договорът за първото дарение от член на асоциацията – за 2000 торбички с цвят от ронена лавандула, символ на първенството ни сред държавите-членки на ЕС. Те ще бъдат подарявани на министри, делегати и журналисти от Европа.

На 14 септември Лиляна Павлова подписа споразумение за партньорство по повод бъдещото ни председателство на Съвета на ЕС с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а на 6 октомври – и с Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във