Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ и Патриотите подписват коалиционно споразумение през следващата седмица

Цветан Цветанов изрази очакванията си до ден-два коалиционното споразумение между ГЕРБ и Патриотите да бъде финализирано. Според него в началото на следващата седмица би следвало документът да бъде подписан от лидерите на политическите формации. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отново подчерта, че на този етап не са коментирани конкретни имена на министри от третия кабинет на Бойко Борисов.

"В коалиционното споразумение ще бъде вписан начинът, по който ще се вземат съответните решения. Ще бъде уточнена и структурата на Министерския съвет. Едва след като бъде подписан документът, ще говорим за персонален състав", обясни Цветанов. Той допълни, че в споразумението ще има срок за изготвяне на управленска програма с всички детайли по отделните политики.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че в хода на преговорите ще бъде изключително важно формациите да се обединят около възможността за 4-годишен управленски мандат.

Той не пожела да коментира разпределянето на парламентарните комисии, тъй като по думите му, тези въпрос се решават на председателски съвет в Народното събрание. И не били от компетенцията само на една или две политически формации. "Формираме парламентарно мнозинство, но под една или друга форма ще бъдем коректни. Ще дадем възможност на опозицията да поеме една или две комисии със съответните председателски места", уточни все пак Цветан Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във