Банкеръ Daily

Общество и политика

ГЕРБ: БСП бяха на власт при създаването мутрите, ние ги хващаме

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов даде брифинг след края на дебатите. Цветанов заяви, че този парламент ще влезе в историята с "вот на недоверие, в който няма нито един аргумент. Той смята, че опонентите от БСП са избягали от дебата. 

"Бих помолил колегите от БСП, когато правят вот, да дойдат на консултации, за да им кажем кои са слабите моменти", отбеляза Цветан Цветанов.

"Няма аргумент в изказванията и мотивите на БСП. Дори и вътрешният министър Валентин Радев не бе мотивиран да говори за внесения вот. Те не представиха нищо", каза още заместник-председателят на ГЕРБ.  

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев допълни, че мотивите за вота на недоверие са пълен популизъм. По думите му в тях нямало нищо навременно и състоятелно. 

"Относно мантрата, че битовата престъпност расте, Нинова да каже откъде има тези данни", посочи Радев и допълни, че неговите графики показват точно обратното. 

"За десет години престъпността пада, не се увеличава. Ще покажа графиките", увери МВР шефът. 

Според вътрешния министър грабежите също намалели през последните три години. "Не искам да посочват какво се случва, когато те са били на власт", допълни Валентин Радев.

Той заяви, че Корнелия Нинова е била тежко подведена за назначаването на служители в полицията. 

"Не 6000, обещали сме да назначим най-малко 1000 униформени. И сме го свършили още преди Нова година. Сега са назначени 1700, а са напуснали 610. Тези 6000 ще бъдат допълнително обучени полицаи. Как така ще назначим 6000? Нали ще фалираме бюджета на държавата", изтъкна Радев и добави, че "цяла Европа ни хвали, че България е единствената държавата, която пази най-добре сухопътната си граница"

Цветан Цветанов на свой ред подчерта, че БСП са били на власт, когато са се създали мутрите, а ГЕРБ преструктурирали системата на МВР, за да хващат престъпните групи.

"Понеже в мотивите се пише за създаване на мутри. Кога ГЕРБ беше създадена като партия, а кога бяха създадени т.нар. общи групировки - точно когато БСП бяха в управлението на страната", отбеляза Цветанов. 

По думите му ГЕРБ преструктурирали системата на МВР, така че тези престъпни групи да бъдат хващани, давайки пример с групата на "Килърите". 

Цветанов завърши с думите, че с този вот на недоверие БСП са доказали, че не могат да бъдат алтернатива на сегашното управление.

Facebook logo
Бъдете с нас и във