Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова кани италиански експерти за консултанти за археологическите разкопки

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с министъра на културата и туризма на Италия  Алберто Бонизоли. Двамата обсъдиха доброто сътрудничество в областта на културата, което София има с Рим и други италиански градове.

Бонизоли изрази желание италианските експерти, работещи в сферата на културата да обменят опит с българските си колеги.  Столичният кмет Фандъкова го запозна с културно-историческото наследство на София и изяви желание италиански експерти да консултират Столичната община при подготовката на международния конкурс за експониране на археологическите находки  на площад „Света Неделя“. 

Столичният кметът информира италианския министър, че София развива нови културни пространства за съвременно изкуство и култура. Предстои да бъде изграден Център за съвременно изкуство в Южния парк. Италиански експерти ще подпомогнат българския екип при разработването на форма за управление на културни институти. По-късно двамата посетиха подземния музей под базиликата „Света София“, и министър Бонизоли изрази възхищението си от музея и даде висока оценка за постоянната експозиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във