Банкеръ Daily

Общество и политика

Фандъкова иска още работници за ремонтите в центъра на София

Кметът на София Йорданка Фандъкова участва в оперативката за ремонта на Зона 4 от центъра на града за възстановяване и обновяване на публичните пространства. На нея присъстваха заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев, ръководителят на проекта арх.Иво Пантелеев, представители на надзора, на изпълнителя и експлотационни дружества.

Кметът Фандъкова изиска отчет за графика на обекта. Тя настоя за стриктно следене на качеството на работа от надзора, както и спазване на технологията на изпълнение на различните дейности. Не бива да се прави компромис с качеството на работа, каза Фандъкова пред представители на изпълнителя, надзора и проектанта на обекта. Тя поиска да се използва подходящото време и да се осигурят повече работници на отделните подобекти от зоната.

В момента като част от Зона 4 се работи на няколко подобекта. Това са бул."Васил Левски", ул."Московска", ул."6-ти септември", ул."Аксаков", както и градините "Кристал" и "Св. Климент Охридски". На бул."Васил Левски" започна полагането на основният пласт асфалт (биндер) в две пътни ленти в участъка от Ректората до ул."Оборище". "Топлофикация" работи в участъка на кръстовището с ул."Оборище", където изгражда нов топлопровод. Рехабилитацията на бул."Васил Левски" трябва да бъде завършена до 15 септември.

Ремонт на топлопровод се извърши и на ул."Московска", където се изграждат нови тротоарни настилки. На ул. "6-ти септември" се изпълнява канализация от "Софийска вода", предстои изграждане на подземни контейнери, възстановяване на паважната настилка и ремонт на тротоарите. Ремонт на пътна настилка и тротоари се прави и на ул."Аксаков".

Извършва се ремонт на алейната мрежа и в градините "Кристал" и "Св. Климент Охридски".

В момента извън обхвата на зоната се работи и по ул."Иван Вазов", където се подменя и изгражда на нова канализация от "Софийска вода".

Facebook logo
Бъдете с нас и във