Банкеръ Daily

Общество и политика

Електронното гласуване притеснява ГЕРБ за запазването на феодалните им крепости, твърдят от ДБГ

ГЕРБ се притесняват, че електронното гласуване ще им попречи да запазят феодалните си крепости на местните избори и затова целта им е изобщо да няма такова, каза пред БНТ Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Електронното гласуване беше поискано от 2 млн. души на референдум. То разбива монопола на избирателните комисии, намалява невалидните бюлетини и включва повече хора в изборния процес, което ще направи нищожни купените гласове, изтъкна част от предимствата на дистанционно елекреонното гласуване Делчев.

Според думите му становището на ЦИК за отлагане на електронното гласуване е политически повлияно от управляващата коалиция и не трябва да има отстъпление от вече приетите разпоредби. Това е поредната реформа след отмяната на електронните обществени поръчки и централизираните конкурси за държавната администрация, които ГЕРБ умишлено провалят, за да запазят статуквото.

Делчев подчерта, че е необходимо да се ускори процеса по въвеждане на електронни лични карти, който е забавян няколко пъти, заради вътрени боричкания в ГЕРБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във