Банкеръ Daily

Общество и политика

ДПС напусна комисията по вероизповеданията

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви в декларация от трибуната на Народното събрание, че членовете на Комисията по вероизповеданията и правата на човека от Движението подават оставките си.

По думите на Карадайъ, управляващата коалиция е идейно и ценностно базирана на ксенофобията и национализма. Той припомни, че в края на септември ДПС поиска оставката на председателя на комисията Красимир Велчев от ГЕРБ заради законопроекта за промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица: "Случаят с господин Велчев ни поставя пред много въпроси. Вместо да се открои истината и да се поправят грешките, продължава линията на противопоставянето и упорития отказ да се провиди настоящето и бъдещето", каза Карадайъ.

Според ДПС стабилността в региона вече е под въпрос."Посочихме, че ГЕРБ като част от ЕНП има шанса да докаже, че действително споделя европейските ценности и европейската им риторика не е присвоена за целите на национализма. За нас това беше изключително важно ГЕРБ да се възползват от възможността си", допълни Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във