Банкеръ Daily

Журналистът Илхан Андай

Доган гарантира живот на кабинета "Борисов"

Днес Доган е много по-голям оптимист, отколкото преди две години. Той достатъчно ясно казва, че ДПС е много по-голям приятел на Борисов, отколкото Обединените патриоти. Това коментира журналистът Илхан Андай след обръщението на лидера на ДПС Ахмед Доган към партийния актив. В четвъртък вечерта в резиденцията на Доган в "Бояна" ръководството и членове на ДПС се събраха на традиционното за края на годината тържество.

"Доган гарантира живот на правителството на Борисов", смята Андай. 

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори в своята реч пред партийния актив на ДПС. Според почетния председател няма партия, готова да управлява след нов извънреден вот. На практика Доган подкрепи управлението на Бойко Борисов. Но не и коалиционната му политика, тъй като поканил националистите във властта. 

Според него властта като самоцел може да вкара страната в опасна спирала на предсрочни избори. И още - че езикът на омразата и агресията разделят и противопоставят обществото и нацията и застрашават сигурността и стабилността на държавата. 

В изказването си Ахмед Доган намеква и за връщане в редиците на партията на отцепниците, които преди две години напуснаха ДПС.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във