Банкеръ Daily

Общество и политика

Директорът на СМГ ще бъде санкциониран

Работата на директорите в училищата е да обединяват, а не да разединяват. Това заяви пред bTV зам.-министърът на образованието Таня Михайлова във връзка с напрежението в елитната столична математическа гимназия (СМГ).

По думите на Михайлова директорът Стоянов най-вероятно ще бъде отстранен и санкциониран.

Директорът на СМГ Антони Стоянов беше призован да подаде оставката си. Отстраняването му от поста беше поискано от родители на ученици в гимназията и от началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева.

Повод за искането на оставката на Стоянов беше уволнението на преподавателката по математика Петя Тодорова, която дълги години е работила в гимназията.

Вчера родителите отново поискаха връщането на Тодорова в СМГ, както и отстраняването на Стоянов като директор. По време на вчерашния протест директорът Стоянов отказа да излезе от училището и да разговаря в недоволстващите.

След като вчера Кастрева призова Стоянов да си подаде оставката, той обяви, че няма такива намерения. По думите на Кастрева обаче се очаква след приключване на отпуската на директора да започне процедура по отстраняването му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във